Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama, palkittu kuvanveistäjä Aaron Heino sekä Suomen taideakatemian puheenjohtaja, taidemaalari Antti Linnovaara.

Kuvanveistäjä Aaron Heino sai Suomen taideakatemian palkinnon

Suomen Taideakatemian palkinto myönnetään joka toinen vuosi. Nyt se annettiin kuvanveistäjä Aaron Heinolle (s.1977). Hän on monipuolinen taiteilija, jonka tuotannossa klassisten materiaalien kuten kiven ja teräksen käyttö yhdistyy kiinnostavasti arkisten asioiden kuvaukseen. Näistä elementeistä syntyy tunnistettava, omanlaisensa estetiikka, tuore katsanto suhteessa traditioon ja vahva, ajassa hengittävä taiteellinen ilmaisu.  
Palkinto myönnetään suomalaiselle taiteilijalle, joka on parhaassa luomisvireessä, ja jonka tuotanto ansaitsee laajempaa näkyvyyttä ja tunnettuutta. Tärkeänä kriteerinä pidetään myös palkittavan taiteilijan kansainvälistä kiinnostavuutta.  

Palkinto on rahamäärältään 25.000 €. Ensimmäisellä kerralla se myönnettiin Tuomas A. Laitiselle vuonna 2013, vuonna 2015 Camilla Vuorenmaalle ja vuonna 2017 Outi Pieskille. Palkinto toteutetaan yhteistyössä Espoon modernin taiteen museo EMMAn kanssa siten, että palkintoon sisältyy julkaisu ja yksityisnäyttely EMMAssa. Aaron Heinon näyttely avautuu EMMAssa 27.5. 2020.  

Espoon kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti kaupunki osarahoittaa Taideakatemian palkintoa ainakin viiden vuoden ajan eli vielä myös vuosina 2021 ja 2023.  

Suomen taideakatemian asettamaan palkintolautakuntaan kuuluivat Taideakatemian puheenjohtajan, taidemaalari Antti Linnovaaran johdolla EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama, kuvanveistäjä Anne Meskanen-Barman ja Taideakatemian varapuheenjohtaja, Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola sekä Espoon kaupungin edustajana kulttuurijohtaja Susanna Tommila.