Kuvataiteilijan itsesensuuri -seminaari 9.9.2021 tallenne on katsottavissa

“Itsesensuuri herättää joukon haastavia, jopa ristiriitaisia kysymyksiä.  
Esimerkiksi: Kuinka vapaita ovat ‘vapaat taiteet’ – ja vastaavasti: onko itsesensuuri kypsyneisyyden tai kehityksen merkki? Edelleen: onko itsesensuurin toinen nimi kontrolli?”
Altti Kuusamo, 2021

Katso seminaaritallenne: www.enchant.fi/suomen-taideakatemia/kuvataiteilijan-itsesensuuri

Kuvataiteilijan itsesensuuri -seminaari on jatkoa Suomen taideakatemian seminaariketjuun, jossa aikaisemmin on käsitelty muun muassa Suomen taiteen matkaa maailmalle ja nuorten taiteilijoiden mahdollisuuksia. Syksyllä 2021 seminaari käsittelee kuvataiteilijan itsesensuuria sekä taiteilijan että instituutioiden näkökulmasta.

Keskustelijat: Kuvataiteilijat Katriina Haikala ja Jukka Korkeila, EMMA:n museonjohtaja Pilvi Kalhama, Amos Rex museonjohtaja Kai Kartio, Taidehistorian professori Altti Kuusamo, Kulttuurituottaja Katriina Lappalainen, Taidekriitikko Sini Mononen ja Suomen Taideakatemian säätiön puheenjohtaja Mauri Ylä-Kotola.

Osallistu tapahtumaan joko paikan päällä taikka verkossa! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Maskinkäyttö on edellytys osallistumiselle paikan päällä Lasipalatsi Bio Rexin teatterissa. Saliin mahtuu 100 henkilöä. Stream: tinyurl.com/itsesensuuri(Ohjelmamuutokset mahdollisia.)

Suomen taideakatemia – Finlands konstakademi säätiö perustettiin vuonna 1939 ylläpitämään Ateneumin ja Sinebrychoffin taidekokoelmia ja kuvataidekoulua. Säätiö on toiminut siitä lähtien suomalaisen kuvataiteen hyväksi vaalimalla, tukemalla ja kehittämällä kuvataiteen kenttää. Vuodesta 2013 lähtien säätiö on vuorovuosin järjestänyt ajankohtaisen yleisölle avoimen seminaarin ja jakanut merkittävän kuvataidepalkinnon suomalaiselle kuvataiteilijalle. Kuvanveistäjä Aaron Heinon palkintonäyttely  Off Topic on toteutettu yhteistyössä Espoon kaupungin ja EMMA:n kanssa. Näyttely on avoinna 12.12.2021 saakka Emmassa.  

www.suomentaideakatemia.fi