Ruokkiva käsi -seminaari Tampereen G Livelabissa ti 19.9. klo 15-18

Suomen taideakatemian säätiön seminaariperinne jatkuu, kun Taideakatemia järjestää tiistaina 19.9.2023 klo 15-18 Tampereen G Livelabissa (Puutarhakatu 1) viidennen ajankohtaisseminaarinsa teemalla ”Ruokkiva käsi”. Seminaariin on vapaa pääsy ja sinne mahtuu noin 100 osallistujaa. Tervetuloa! Seminaari myös striimataan ja on katsottavissa Taideakatemian YouTube-sivulta: http://tinyurl.com/ruokkiva-kasi

Seminaarissa on tarkoitus keskustella taiteen rahoitukseen liittyvistä kysymyksistä, ongelmakohdista ja tulevaisuuden näkymistä sekä rahoitukseen liittyvistä sidonnaisuuksista: Päteekö taiteessa sananlasku ”kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”? Minkälaiset mahdollisuudet taiteilijoilla on toimia rahoittajien intresseistä irtaantuneina? Onko taiteilijoilla mahdollisuutta vaikuttaa rahoitusta myöntävien tahojen sidonnaisuuksiin? Minkälainen vaikutus rahoittajilla ja apurahojen myöntäjillä on taiteen sisältöön?

Seminaarissa puhujina ovat tutkija Suvi Heikkilä, Kuvataideakatemian dekaani Hanna Johansson, kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen, museonjohtaja Silja Lehtonen, kuvataiteilija Jaakko Mattila sekä kuvataiteilija Pilvari Pirtola. Lisäksi tilaisuudessa esiintyy performanssitaiteilija Joonas Jokiranta.

Ruokkiva käsi -seminaari on jatkoa Suomen taideakatemian kahden vuoden välein järjestettävään seminaarisarjaan, jossa on aiemmin keskusteltu esimerkiksi kuvataiteilijoiden itsesensuurista sekä Suomen taiteen matkasta maailmalle.

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Suomen taideakatemia – Finlands konstakademi säätiö perustettiin vuonna 1939 ylläpitämään Ateneumin ja Sinebrychoffin taidekokoelmia ja kuvataidekoulua. Säätiö on toiminut siitä lähtien suomalaisen kuvataiteen hyväksi vaalimalla, tukemalla ja kehittämällä kuvataiteen kenttää. Vuodesta 2013 lähtien säätiö on vuorovuosin järjestänyt ajankohtaisen yleisölle avoimen seminaarin ja jakanut yhteistyössä Espoon kaupungin ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo kanssa merkittävän kuvataidepalkinnon suomalaiselle kuvataiteilijalle. Kuvataiteilija Katarina Reuterin palkintonäyttely järjestetään EMMAssa 4.10.2023-28.1.2024.

www.suomentaideakatemia.fi